Wij ontwerpen, berekenen en vervaardigen constructies uit vezelversterkte kunststoffen. Wenst u meer te weten over de diverse mogelijkheden van onze systemen, contacteer ons.
 
• Glasvezelversterkte kunststoffen (GVK)
Glasvezelversterkte kunststoffen zijn corrosiebestendig en vergen geen onderhoud. Door hun hoge stijfheid en hun laag soortelijk gewicht zijn deze materialen uitermate geschikt als constructie materiaal. Daarenboven kan hun samenstelling aangepast worden aan de aard van de toepassing. Op tal van plaatsen in de chemie, de drinkwatervoorziening en de waterzuivering is de aanwendig van deze materialen de meest aangewezen oplossing.
 
• Ontwerpen
Door het anisotroop van vezelversterkte kunststoffen vergt het ontwerpen van constructies uit deze materialen de nodige kennis. Dr. Martin stelt zijn ervaring en resultaten van tien jaar wetenschappelijk onderzoek ter beschikking bij het uitdenken van aangepaste productie-, assemblage- en verbindingstechnieken. Deze nieuwe visie gaf reeds aanleiding tot enkele wetenschappelijke prijzen. Een aantal oplossingen maken het voorwerp uit van octrooien.
 
• Certificatie
Reeds sedert meer dan 50 jaar stelt Ladderfabriek Martin n.v. bij de ontwikkeling van haar producten alles in het werk opdat deze zouden beantwoorden aan de strengste veiligheidsnormen. Het standaardsysteem voor toegangsladders werd berekend en gecertifieerd volgens de Europese Normen. Testen en controles werden uitgevoerd door externe controle-organismen.
 
• Berekenen
Zowel de standaardproducten als de speciale constructies kunnen geleverd worden met passende berekeningsrapporten. Materiaaltesten worden uitgevoerd door erkende labo's.
 
• Productie
Naast de productielijnen voor haar standaardproducten beschikt L.M. nv over de nodige ervaring en materieel voor het bouwen van lichte en corrosiebestendige constructies.